27 juni 2024
19:30

Lindome GIF

Referat: Qviding FIF - Lindome GIF

Vårens sista match på Bravida arena i tropisk hetta mot Qviding blev en riktigt nervkittlande match med två helt olika halvlekar och ett oavgjort resultat. Matcken startar lite trevande i värmen på Bravida men med ett visst övertag för Zebrorna med några nästanläge till målchanser. Efter dessa första 10 minuterna tar Qviding över spelet och pressar tillbaka Lindome gång efter gång anfallsvåg efter anfallsvåg. Zebrorna är väldigt ofta på efterkälken och slarvar vid ett flertal tillfällen i sitt egna passningsspel och ger bort bollen till hemmaspelarna som tackade och tog emot och kom närmare och närmare ett ledningsmål. 1-0 kommer helt logiskt efter 24 minuter och följs minuten efter av ett andra mål och underläge med två mål för våra Zebror. Lindomelaget är i denna delen av matchen inte alls att känna igen och många spelare kommer inte alls upp till insatsen mot Varberg i förra omgången. Sista 10 minuterna av första halvlek börjar Lindome spela lite mera desperat och försöker kämpa sig in i matchen utan att skapa några riktigt farliga chanser men börjar vinna lite närkamper.
Inför andra halvlek gör Lindome två byten och in kommer Emil Karlsson som forward och Hannes Nordström i backlinjen till vänster. Första halvlek dominerades stort av Qviding men den andra vinner Zebrorna klart och tar upp jakten på ett reduceringsmål. Lindome jobbar sig till ett flertal chanser och vi kommer speciellt ihåg ett bra avslut i ribbans underkant. 15 minuter in i andra halvlek gör Zebrorna sitt tredje byte då Roberto Dos Santos Goncalves kommer in som vänster wingback och vid sin första bollkontakt reducerar han Qvidings ledning med ett bra avslut till 2-1. Ett par minuter efter reduceringen är Roberto åter framme och är ytterst nära att göra ännu ett mål på ett fint vänsterinlägg men Qvidings målvakt gör enn grym räddning på Robertos avslut. Qviding är nu i brygga och Zebrorna stormar fram i ett flertat vassa anfall och det är bara lite oskärpa från Zebrorna i några vassa målchanser och några starka räddningar från Lucas Eriksson i Qvidings mål som hindrar Zebrorna att kvittera. I den 78:e minuten kan inte Qviding stå emot längre och i en tilltrasslad situation djupt in i Qvidings straffområde kan Emil Karlsson mycket välförtjänt forcera in kvitteringen. till 2-2. Qvidings spelare börjar ta helt slut fysiskt och Lindome har i denna del av matchen en frispark i stolpen och ett par riktigt vassa målchanser som laget borde förvaltat till något ytterligare mål. Qviding har och sin sida två vassa målchanser under sista kvarten och ett oavgjort resultat får nog ses som rättvist även om trycket som Zebrorna sätter in under andra halvlek borde räckt till en seger sett till antalet vassa målchanser under andra halvlek. Nu tar vi lite semester och ser fram mot andra halvlek i serien och siktar på returmötet mot Jonsered lördag den tredje augusti hemma på Lindevi. Ha en skön sommar så ses vi i början av augusti. Kämpa!